توضیحات
نیاز خاک
محصولات پیاز در انواع خاک ها رشد می کنند. خاکهایی که ایده آل در نظر گرفته می شوند ، خاکهایی با بافت متوسط و ریز ، لوم شنی ، گرم ، دارای زهکشی مناسب و غنی از مواد آلی است. بازده بالا در چنین خاکهایی حاصل می شود ، و پیازهایی با مشخصات کیفی بالا تولید می شوند. خاکهای شنی سبک ، بلوغ زودرس را افزایش می دهند ، در عین حال به آبیاری مکرر و کوددهی بیشتر نیاز دارند.
خاک های رسی و نمکی محکم از اکسیژن رسانی و عملکرد طبیعی سیستم ریشه جلوگیری می کند ، بیماری ایجاد می کند و عملکرد و کیفیت محصول را کاهش می دهد.
در مورد اسیدیته ، پیازها خاک کمی اسیدی تا خنثی را ترجیح می دهند (pH: 6.5 – 7). در خاکهایی با pH کمتر از 5.5 یا بالاتر از 8 ، گیاهان از رشد و عملکرد کمتری برخوردار هستند و بنابراین اصلاح اسیدیته خاک لازم است.
نیازهای تغذیه ای
محصولات پیاز عملکرد بالایی دارند و از نظر مواد مغذی نیاز بالایی دارند. به دلیل نازک بودن سیستم ریشه و نزدیک به سطح آن ، تأمین مواد مغذی باید هدفمند شود و به طور کافی تمام مراحل چرخه زندگی را پوشش دهد. به منظور بدست آوردن محصول رضایت بخش از نظر کمی و کیفی ، نیاز مورد نیاز در واحدهای کودی به نوع محصول بستگی دارد.
نیازهای غذایی برای 6 تن پیاز خشک (کیلوگرم در هکتار) | |||||
---|---|---|---|---|---|
نوع | نیتروژن (N) |
فسفر (P2O5) |
پتاسیم (K2O) |
کلسیم (CaO) |
گوگرد(S) |
از دانه | 200 – 260 | 140 – 180 | 220 – 260 | 60 – 80 | 40 – 60 |
از مجموعه پیاز | 160 – 220 | 120 – 160 | 180 – 220 | 40 – 60 | 30 – 60 |
از پیاز بهاره | 180 – 220 | 80 – 120 | 160 – 180 | 40 – 60 | 20 – 40 |
مراحل مهم تغذیه ای
از جوانه زدن تا شروع تشکیل پیاز (1 تا 4 برگ)
پس از جوانه زدن و تا زمان ظهور برگ سوم ، پیاز به آرامی رشد می کند ، هم در بالای زمین و هم در خاک.
پس از ظهور برگ سوم ، رشد محصول تسریع می شود. با کمک دمای بالاتر ، گیاهان برگهای بیشتری و بزرگتر تولید می کنند تا فعالیت فتوسنتزی خود را افزایش دهند و ذخایر مواد را به منظور تشکیل پیازها تولید کنند.
وضعیت تغذیه ای گیاهان در این مرحله برای شروع تشکیل پیاز ، توسعه محصول و بازده نهایی بسیار مهم است.
نیتروژن (Ν) و گوگرد (S) باعث تشکیل اندامهای گیاه (برگها – ریشه) در مراحل اولیه می شوند و آنها جوانه زودرس و قوی را که برای تشکیل لامپ لازم است تقویت می کنند. از مصرف بیش از حد نیتروژن باید خودداری شود ، زیرا منجر به تلفات زیادی می شود و تشکیل لامپ را به تأخیر می اندازد.
فسفر (Ρ) مهمترین عنصر برای توسعه سیستم ریشه ، استقرار قوی محصول و شروع تشکیل پیاز است. به دلیل نازک بودن سیستم ریشه و نزدیک به سطح آن ، پیاز به راحتی فسفر را جذب نمی کند ، به همین دلیل باید در استفاده از آن ، چه در کودهای اولیه و چه در کودهای عالی ، بر آن تأکید شود.
پتاسیم (Κ) باعث رشد ریشه ها و برگ ها می شود ، فعالیت محلول پاشی را افزایش می دهد تا تشکیل پیاز شروع شود ، جذب آب را بهبود می بخشد و از محصول در برابر بیماری ها و شرایط نامساعد جوی محافظت می کند.
در مراحل اولیه ، کلسیم (کلسیم) ، بور (Β) ، روی (Ζn) و آهن (آهن) عناصر اصلی برای تشکیل و تکامل بافت گیاه هستند ، و همچنین تولید مواد ذخیره سازی را افزایش می دهند و تشکیل پیاز را تقویت می کنند. .
تشکیل پیاز (5 تا 7 برگ)
برگها محصولات فتوسنتز را جمع کرده و در قاعده آنها بزرگ می شوند. قطر آنها در مقایسه با یقه در خاک دو برابر می شود و پیاز تشکیل می شود. برگهای بزرگتر و جدید تولید می شوند و سه برگ اول به تدریج خشک می شوند. طول نور روز ، دما و وضعیت تغذیه ای گیاهان از عوامل اصلی موثر در تشکیل پیاز هستند.
یک ماده مغذی و آب مناسب برای گیاهان به توسعه نرم و تکمیل تشکیل پیاز کمک می کند.
نیتروژن (Ν) فعالیت فتوسنتزی برگهای مورد نیاز برای تشکیل پیاز را حفظ می کند. تأمین گیاهان باید به طور منظم و بدون هیچ گونه اغراقی ایجاد لامپ را به تأخیر بیندازد.
فسفر (Ρ) و پتاسیم (Κ) سهم قابل توجهی دارند ، زیرا آنها در تولید و جذب مواد ذخیره سازی جمع شده در پیازها نقش دارند. گیاهان باید از طریق لقاح اساسی و عالی از طریق هر دو ماده غذایی به میزان کافی تأمین شوند.
کلسیم (Ca) باعث شکل گیری پیاز سالم می شود ، خصوصیات کیفی آنها را بهبود می بخشد و قابلیت ذخیره سازی آنها را پس از برداشت افزایش می دهد.
رشد پیاز (از 7 برگ تا شروع رسیدن)
در این مرحله گیاهان سرعت تولید برگ را تسریع می کنند. بعد از ظهور برگ سیزدهم ، بقیه نمی توانند بالای سطح زمین رشد کنند ، بنابراین آنها در داخل پیاز می مانند و قطر آن را افزایش می دهند. در همان زمان ، مواد ذخیره کننده تولید شده در برگهای رشد کرده به پیازهای تشکیل شده مهاجرت کرده و به بزرگ شدن بیشتر آنها کمک می کند.
در زمان رشد پیاز ، پیاز بیشترین میزان نیاز را در مواد مغذی و آب دارد ، بیش از هر مرحله رشد.
نیتروژن (Ν) تأثیر تعیین کننده ای روی اندازه پیازها دارد. کاربرد آن در مراحل اولیه بزرگ شدن باعث افزایش تولید برگ و تجمع پروتئین در پیازها می شود. از افزودن نیتروژن خیلی دیر و زیاد باید خودداری شود ، زیرا انجام این کار منجر به نرم شدن لامپ ها می شود ، بنابراین به کیفیت آنها آسیب می رساند و از قابلیت ذخیره سازی آنها می کاهد.
فسفر (P) برای افزایش اندازه ، تشکیل لایه های خارجی و رسیدن پیازها لازم است. پیازها در این مدت مقادیر زیادی فسفر را جذب می کنند و بنابراین به مقدار کافی فسفر نیاز دارند. کمبود فسفر منجر به کوچکتر شدن اندازه پیاز ، به تأخیر افتادن رسوب و تخریب خصوصیات کیفی آنها می شود.
با رشد پیازها ، نیاز آنها به پتاسیم (Κ) به حداکثر می رسد. دومی به تولید کربوهیدرات در برگها و مهاجرت آنها به پیازها کمک می کند. تأمین کافی پتاسیم در این مدت تأثیر مهمی بر اندازه و وزن پیازها ، “شیرینی” و قابلیت نگهداری پس از برداشت آنها دارد.
رسیدن – برداشت (ریزش – خشک شدن کامل برگ ها)
با پایان یافتن بزرگ شدن لامپ ، برگهای پیر خشک می شوند در حالی که در انتهای برگهای جدید نیز خشکی وجود دارد. در همان زمان ، لایه های بیرونی لامپ تشکیل می شود. به تدریج ، تمام برگها حالت سفتی خود را از دست می دهند ، جمع می شوند و به زمین می افتند ، در حالی که یقه ضعیف می شود و دیگر نمی تواند آنها را پشتیبانی کند.
علیرغم اینکه فعالیت فتوسنتزی گیاهان متوقف می شود ، پیازها در حین رسیدن به دلیل مهاجرت مواد ذخیره شده در برگها به سمت پیازها ، رشد می کنند.
لقاح اولیه
هدف این است که نیازهای موجود در مواد مغذی لازم برای توسعه یک سیستم ریشه ای قوی و غنی را برآورده کنیم و جوانه های کافی و زودهنگام ایجاد کنیم که باعث تشکیل پیاز شود. به دلیل نازک بودن سیستم ریشه و نزدیک به سطح پیاز ، و تأمین فسفر و پتاسیم کافی برای محصول باید برای تقویت سیستم ریشه و استقرار صحیح محصول مورد تأکید قرار گیرد.
عرضه در این مرحله به شرح زیر است:
● ⅓ ازت (Ν)
● ½ فسفر (P)
● ½ پتاسیم (Κ) و گوگرد (S)
با توجه به نزدیک بودن سیستم ریشه به سطح و سرعت کم جذب از محصول ، نیتروژن موجود در کودهای اولیه باید از طریق کودهای تثبیت شده مرکب و غنی از نیتروژن آمونیاک (NutrActive) تأمین شود. کودهایی با محتوای نیتروژن نیتروژن بالا (ΝΟ3-) منجر به خسارات زیادی می شوند و برای این محصول مناسب محسوب نمی شوند.
توجه: به منظور استفاده بهتر از مواد مغذی ، می توان لقاح اساسی را در دو دوز انجام داد. اولین مورد از طریق ادغام قبل از کاشت و دوم بلافاصله پس از جوانه زدن.
لقاح پیاز | ||
---|---|---|
نوع کود | مرحله کاربرد | مقدار مصرف * (کیلوگرم در هکتار) |
NutrActive special 12-12-17 (30) +2MgO +TE NutrActive triple-S 15-15-15 (25) Ωmega fert 14-8-18 (30) +2MgO +TE Ωmega fert 14-18-14 (27) Complefert premium 8-12-18 (30) +2MgO +TE Complefert extra 12-10-20 (28) +2MgO +TE Complefert blue-star 12-12-17 (30) +2MgO +TE Nutrifert base 11-15-15 (32) COrganofert 12-12-12 (35) +10 O.Y. |
لقاح اولیه | 800 – 1200 kg |
لقاح با پانسمان بالا
جوانه زدن – برنامه اول (3 – 5 برگ)
هدف تشکیل یک منطقه غنی از برگ است که به شروع تشکیل پیاز کمک می کند. نیتروژن را می توان در دو دوز با دو کاربرد تأمین کرد: یکی در اوایل (بین برگ 2 و 3) همراه با کلسیم ، و دیگری قبل از تشکیل پیاز (بین برگ 4 و 5) همراه با فسفر.
عرضه در این مرحله به شرح زیر است:
● ⅓ ازت (Ν)
● ¼ فسفر (P)
مقدار کل کلسیم (کلسیم)
استفاده از نیترات سولفات آمونیوم (Fertammon) یا کودهای تثبیت شده ازت (NutrActive) ، که کاملاً نیازهای محصول را پوشش داده و تشکیل پیاز را تقویت می کنند ، توصیه می شود. بخشی از نیتروژن و پتاسیم (در صورت لزوم) می تواند از طریق سیستم آبیاری ، به صورت نیترات کلسیم یا سولفات پتاسیم تأمین شود ، بنابراین نیازهای محصول کلسیم و پتاسیم را پوشش می دهد.
شروع بزرگ شدن لامپ – کاربرد دوم (7 – 8 برگ)
هدف از دومین باروری بالا ، برآوردن نیازهای بالای تغذیه ای رشد پیاز است. کود باید قبل از آنکه تشکیل لامپ به نتیجه برسد ، از همان اوایل استفاده شود و باید شامل هر سه عنصر درشت مغذی (Ν، Ρ، Κ) مورد نیاز برای اندازه و افزایش پیازها باشد.
عرضه در این مرحله به شرح زیر است:
● ⅓ ازت (Ν)
● ¼ فسفر (P)
● ½ پتاسیم (Κ)
استفاده از کودهای چند عنصر ترکیبی (Complefert) توصیه می شود ، زیرا آنها بسیار محلول هستند و محصول را با اشکال کاملاً قابل جذب از Ν ، P ، K ، S ، Mg ، عناصر کمیاب تأمین می کنند ، همچنین از عملکرد بالا و ویژگی های کیفی اطمینان حاصل می کنند. تولید
لقاح پیاز | ||
---|---|---|
نوع کود | مرحله کاربرد | مقدار مصرف * (کیلوگرم در هکتار) |
NutrActive 27N 27-0-0 (28) Novacan special 27N stabil 27-0-0 +5MgO +0,2B Fertammon special 25-0-0 (28) + 0,5FeSO4 +0,5Zn Nutrammon solub. 34,5-0-0 Nitrocan special 27-0-0 +5MgO +0,2B |
دوره جوانه زدن
(3ο – 5ο leaf) |
300 – 500 kg |
Complefert master 15-5-20 (20) +2MgO +TE Complefert magni-plus 14-7-14 (25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn Complefert blue-star 12-12-17 (30) +2MgO +TE Complefert extra 12-10-20 (20) +2MgO +TE Complefert special 12-8-17 (27) +2MgO +TE |
شروع بزرگ شدن لامپ
(7ο – 8ο leaf) |
400 – 500 kg |
* دوزهای ذکر شده نشانگر هستند. در مورد کوددهی محصولات ، باید توصیه کشاورزان محلی را در نظر گرفت.
حالت کوددهی
لقاح اولیه | مرحله جوانه زدن(3ο – 4ο leaf) | شروع بزرگ شدن لامپ | |
---|---|---|---|
پیاز | NutrActive® Ωmega fert® Complefert® Nutrifert® |
NutrActive® Novacan stabil® Fertammon® Nutrammon® |
Complefert® |
کودهای پیاز
کودهای پایه و کاملاً پوشیده از کودهای Complefert
Complefert® premium 8-12-18 (+30) +2MgO +TE
Complefert® special 12-8-17 (+27) +2MgO +TE
Complefert® extra 12-10-20 (+28) +2MgO +TE
Complefert® blue-star 12-12-17 (+30) +2MgO +TE
Complefert® magni-plus 14-7-14 (+25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn
Complefert® master 15-5-20 (+20) +2MgO +TE
کودهای اساسی و برازنده NutrActive
NutrActive® special 12-12-17 (+30) +2MgO +TE
NutrActive® triple-S 15-15-15 (+25)
NutrActive® 27N 27-0-0 (+28)
کودهای اولیه Ω امگا بارور
Ωmega fert® 14-8-18 (+30) +2MgO +TE
Ωmega fert® 14-18-14 (+27)
کودهای پوشاننده بالا
NutrActive® 27N 27-0-0 (+28)
Novacan® special 27N stabil 27-0-0 +5MgO +0,2B
Fertammon ® special 25-0-0 (+28) + 0,5FeSO4 +0,5Zn
Nutrammon® solub. 34,5-0-0
Nutrammon® special 27-0-0 +5MgO +0,2B
مزایای NutrActive در لقاح پیاز
(پایه – لقاح بالا)
nutrition تغذیه محصولات طولانی با نیتروژن آهسته رهش
nutrition تغذیه کامل ، با توجه به نیاز محصول در هر مرحله رشد
formation افزایش تشکیل پیاز و عملکرد زیاد به دلیل تأمین هر دو شکل نیتروژن به گیاهان
● ایده آل برای سیستم ریشه پیاز نازک و نزدیک به سطح ، به حداقل رساندن تلفات ناشی از شستشو و بخار شدن
● بهبود جذب آب و مواد مغذی
sol حلالیت فسفر بالا ، تا 90 ، برای تغذیه محصول در انواع خاک
● پتاسیم به صورت سولفات پتاسیم ، برای عملکرد بالاتر و کیفیت بهتر
● غنی سازی اضافی با گوگرد برای استفاده بهتر از نیتروژن و فسفر.
● شامل اوره نیستند که سمی است و از جوانه زدن بذر جلوگیری می کند
nutrition تغذیه تضمینی محصول در انواع خاک و شرایط آب و هوایی
مزایای Complefert در لقاح پیاز
(پایه – لقاح بالا)
● با عناصر اولیه (Ν، Ρ، Κ،) و ثانویه (S، Mg) و همچنین عناصر کمیاب (Β، Ζn) ، آنها با تمام مواد مغذی لازم یک تغذیه کامل برای محصول ارائه می دهند
forms اشکال کاملاً قابل جذب از مواد مغذی و با نسبت تخصصی ، متناسب با نیاز پیاز
content محتوای نیتروژن آمونیاک بالا ، برای تغذیه طولانی مدت محصولات
util استفاده بهینه از مواد مغذی توسط محصول
● پتاسیم به صورت سولفات پتاسیم ، برای عملکرد بالاتر و کیفیت بهتر
sol حلالیت فسفر بالا ، تا 90 ، برای تغذیه محصول در انواع خاک
nutrition تغذیه اضافی با گوگرد برای استفاده بهتر از عناصر نیتروژن ، فسفر و کمیاب
● شامل اوره نیستند که سمی است و از جوانه زدن بذر جلوگیری می کند
nutrition تغذیه تضمینی محصول در انواع خاک و همه شرایط آب و هوایی