توضیحات
نیاز خاک
درختان مرکبات در خاکهای مختلف از ماسه ای تا خاک رس رشد می کنند. خاکهایی که ایده آل در نظر گرفته می شوند ، خاکهایی با بافت متوسط ، خاک رس ماسه ای یا ماسه سفالی ، نفوذ پذیر ، دارای زهکشی مناسب و غیرشور است.
از خاکهای رسی محکم باید اجتناب شود زیرا از اکسیژن رسانی و عملکرد طبیعی سیستم ریشه جلوگیری می کند ، در حالی که خاک های آهکی باعث ناهنجاری های تغذیه ای و کمبودهای غذایی می شوند که رشد درخت را مهار می کنند.
درختان مرکبات PH کمی اسیدی را ترجیح می دهند ، با این وجود می توانند به طور طبیعی توسعه یافته و در بازه pH بین 6 تا 7.5 عملکرد عالی داشته باشند. آنها در مناطقی با آب و هوای معتدل و ساحلی ، بدون وزش باد شدید و یخبندان رشد می کنند. آنها مقاومت کمی در برابر سرما نشان می دهند ، مقاوم ترین درخت نارنج و پس از آن درخت نارنگی و درخت لیمو آخرین هستند.
نیازهای تغذیه ای
به منظور تولید محصولاتی با کیفیت بالا ، درختان مرکبات نیازهای غذایی سالانه بالایی دارند.
یک برنامه لقاح یکپارچه باید هم مواد مغذی از دست رفته در هنگام برداشت و هم مواد لازم برای جوانه زدن ، گلدهی و تنظیم میوه را پوشش دهد. مقادیر مورد نیاز سالانه محصول برای تولید سه تن محصول در هکتار (3ΜΤ در هکتار) در هر نوع محصول در زیر شرح داده شده است.
نیاز سالانه به مواد مغذی برای 3MT در هکتار (کیلوگرم در هکتار) | ||||
---|---|---|---|---|
برش | نیتروژن (N) |
فسفر (P2O5) |
پتاسیم
(K2O) |
منیزیم
(MgO) |
پرتغال | 180 – 240 | 80 – 120 | 180 – 240 | 40 – 60 |
ماندارین | 160 – 220 | 60 – 100 | 160 – 220 | 30 – 60 |
لیمو | 180 – 260 | 80 – 120 | 180 – 260 | 40 – 80 |
گریپ فروت | 140 – 180 | 60 – 100 | 160 – 200 | 0 – 20 |
مراحل مهم تغذیه ای
از جوانه زدن تا تنظیم میوه (مارس – آوریل)
در اواسط ماه مارس ، هنگامی که دما شروع به افزایش می کند ، فلاش بهار جوانه ها شروع می شود. در این مدت ، فعالیت سیستم ریشه شدت یافته و میزان جذب آب و مواد مغذی افزایش می یابد ، به طوری که نیازهای زیاد جوانه زنی و گلدهی پوشانده می شود.
گلها کاملاً رشد می کنند ، در گل آذین ها شکل می گیرند و درختان وارد مراحل گلدهی و میوه گیری می شوند. تعداد گلها و حاصلخیزی آنها به طور قابل توجهی تحت تأثیر موقعیت آنها بر روی درخت ، بار ناشی از سال قبل ، وجود میوه های برداشت نشده ، سطح رطوبت و وضعیت تغذیه ای درختان است:
(Ν) – نیتروژن جوانه را تحریک می کند ، فتوسنتز را تقویت می کند و جوانه ها و گلهای در حال رشد را با پروتئین های لازم تأمین می کند. رشد و نمو جوانه های گل را به اتمام می رساند ، حاصلخیزی گل ها را افزایش می دهد ، و افت شکوفه و ریزش میوه را پس از جوانه زنی کاهش می دهد.
(P) – فسفر رشد ریشه ها را تقویت می کند ، موهای ریشه را تجدید می کند و انرژی زیادی را که در طول گلدهی و گلدهی لازم است تأمین می کند.
(Κ) – پتاسیم تقریباً در هر فعالیت متابولیکی درخت نقش دارد. به رشد ریشه و رویشی کمک می کند. این ماده در تولید و انتقال مواد فتوسنتزی به گلها و میوه های جدید نقش دارد و میزان جذب و استفاده از آب توسط درختان را تنظیم می کند.
(میلی گرم) – منیزیم باعث جوانه زدن ، افزایش فتوسنتز و تأمین مواد مغذی گل ها می شود و باعث تقویت تنظیم میوه می شود.
Zn / Mn / Fe – وقتی صحبت از عناصر کمیاب می شود ، روی روی جوانه زنی تأثیر می گذارد ، اما تأثیر اصلی آن روی تعداد و حاصلخیزی گل ها است ، باعث تقویت میوه و باقی ماندن میوه ها روی درخت می شود. منگنز و آهن فعالیت فتوسنتزی برگها و تولید آنزیمهای لازم در درخت را در این دوره افزایش می دهند.
رشد اولیه میوه (مه – ژوئن)
پس از میوه آرایی ، اولین مرحله رشد میوه آغاز می شود. این رشد نتیجه تکثیر سلولی گل جوانه زده است. این عمدتا پوست میوه های در حال رشد است ، در حالی که گوشت هیچ پیشرفت قابل توجهی از خود نشان نمی دهد. در این مدت ، دو موج ریزش میوه اتفاق می افتد. اولین بار در آغاز ، بلافاصله پس از ریختن میوه (ماه مه) ، و دومی در پایان (ژوئن).
تعادل هورمونی درختان ، فعالیت فتوسنتزی برگها ، تأمین کافی آب و تأمین منظم مواد مغذی از عوامل تعیین کننده ارتفاع و کیفیت تولید است.
it (N) – (Ρ) – (Κ) نیتروژن ، فسفر و پتاسیم باعث تحریک فعالیت فتوسنتز برگها و افزایش تولید کربوهیدراتهای مورد نیاز برای رشد میوه می شود ، در حالی که آنها به طور مستقیم در تکثیر سلولهای تشکیل دهنده میوه شرکت می کنند . تأمین کافی درختان ، هم روی تعداد میوه هایی که روی درخت باقی می مانند و هم اندازه نهایی آنها ، تعیین کننده است.
Ca (کلسیم) – کلسیم یکی از ترکیبات سلولهای میوه است. استفاده از کلسیم از طریق زمین یا از طریق محلول پاشی منجر به شکل گیری سالم برگ ها می شود و باعث کاهش موارد طبیعی ترک خوردگی و ریزش می شود که اغلب در مراحل بعدی رشد مشاهده می شود.
Μ (Μg) – (Zn) – منیزیم و روی باعث افزایش اندازه میوه ها و کاهش ریزش پس از تنظیم میوه می شوند.
رشد سریع میوه (ژوئیه – اکتبر)
در طول تابستان ، میوه ها آب و مواد فتوسنتزی تولید شده توسط برگ ها را ذخیره می کنند و اندازه و وزن آنها افزایش می یابد. گوشت با سرعت سریع رشد می کند در حالی که رشد پوست کند شده و تا رسیدن ثابت می ماند. وضعیت تغذیه ای درختان ، به ویژه تأمین کافی نیتروژن و پتاسیم ، به طور قابل توجهی بر اندازه و وزن میوه ها تأثیر می گذارد و به افزایش عملکرد و خصوصیات با کیفیت بهتر محصول کمک می کند.
نیتروژن (Ν) برای فعالیت برگ و تغذیه میوه ها در این دوره اساسی است. با این حال ، مقدار اغراق شده نیتروژن باعث به تأخیر افتادن ، انسجام و مقدار آب میوه ها می شود و کیفیت آب را کاهش می دهد و به تولید آسیب می رساند.
پتاسیم (K) به طور قابل توجهی اندازه و وزن میوه ، ضخامت و مقاومت پوست ، اسیدها و ویتامین C موجود در آب را افزایش می دهد. افزودن پتاسیم در مرحله رشد سریع میوه مورد نیاز است. با این حال ، همانطور که در مورد نیتروژن اتفاق می افتد ، مقدار زیاد پتاسیم باعث به تأخیر افتادن ، کاهش مقدار و کیفیت آب میوه و کاهش تولید می شود.
در ماه های تابستان ، فسفر (Ρ) قندهای موجود در آب را افزایش می دهد ، اسیدیته آن را کاهش می دهد و رشد بیش از حد پوست را که ناشی از نیتروژن و پتاسیم است ، متوقف می کند. این ماده همچنین به ایجاد مواد “ذخیره” کمک می کند ، درختانی که برای شروع سال بعد از آن استفاده می کنند.
از رسیدن تا رسیدن
رشد میوه با تبدیل قسمت زیادی از اسیدهای موجود به قندها و جایگزینی کلروفیل در پوست با کلسیم کامل است.روتنوئیدها و گزانتوفیل ها. در این مدت ، مازاد مواد ذخیره سازی تولید شده توسط برگ ها در تنه ذخیره می شود تا در سالهای بعد جوانه زنی مورد استفاده قرار گیرد ، در حالی که با کاهش دما ، مواد مغذی به حداقل می رسد.
لقاح اولیه
کوددهی مرکبات | ||
---|---|---|
Type of Fertilizer | مرحله کاربرد | مقدار مصرف در هر درخت |
NutrActive special 12-12-17 (30) +2MgO +TE NutrActive magni-plus 14-7-14 (25) +4MgO +0,1Fe+ 0,1Zn NutrActive triple-S 15-15-15 (25) NutrActive magni-bor 20-5-10 (18) +2MgO +0,5B NutrActive multi-bor 20-6-12 (13) +2MgO +0,5B Ωmega fert 14-8-18 (30) +2MgO +TE Ωmega fert 14-18-14 (27) Complefert special 12-8-17 (27) +2MgO +TE Complefert blue-star 12-12-17 (30) +2MgO +TE Complefert magni-plus 14-7-14 (25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn Complefert magni-bor 20-5-10 (18) +2MgO +0,5B Complefert multi-bor 20-6-12 (13) +2MgO +0,5B |
کوددهی اولیه
(Feb. – Mar.) |
2 – 3 kg / Tree |
* دوزهای ذکر شده نشانگر هستند. در مورد کوددهی محصولات ، باید توصیه کشاورزان محلی را در نظر گرفت.
لقاح با پانسمان بالا
مرحله تنظیم میوه – اولین رشد میوه
این کار در نزدیکی ماه ژوئن انجام می شود ، زمانی که تنظیم میوه و اولین فلش ریزش میوه پس از آن به پایان رسیده است ، در حالی که قطر میوه ها حداقل 5 میلی متر است (اواخر ماه مه – ژوئن).
عرضه در این مرحله به شرح زیر است:
● ¼ ازت (Ν)
● ⅓ پتاسیم (K)
باید از مصرف بیش از حد نیتروژن خودداری شود ، زیرا این امر منجر به رشد بیش از حد رویشی در هزینه باردهی می شود ، که به نوبه خود منجر به ریزش قابل توجهی می شود ، و همچنین یک پوست ضخیم و خشن ایجاد می شود ، در هزینه گوشت.
فسفر و پتاسیم اثر منفی نیتروژن بیش از حد را متعادل می کند و باعث ایجاد پوست سالم می شود. علاوه بر تأمین لازم نیتروژن و پتاسیم از طریق زمین ، محلول پاشی اضافی نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم تأثیر مثبتی بر مقدار محصول و کیفیت میوه ها دارد.
مرحله رشد سریع میوه
بسته به نوع مرکبات و زودرس بودن آنها ، از اواسط تیر تا اواسط مرداد به منظور افزایش اندازه و وزن میوه ها و بهبود خصوصیات کیفی آنها استفاده می شود.
عرضه در این مرحله به شرح زیر است:
● ¼ ازت (Ν)
● ⅓ فسفر (P)
● ⅓ پتاسیم (K)
استفاده از کودهای مغذی بسیار محلول (Complefert) مواد مغذی کاملاً قابل جذب برای درختان فراهم می کند ، اندازه و وزن میوه ها را افزایش می دهد و خصوصیات کیفی تولید را بهبود می بخشد.
کوددهی مرکبات | ||
---|---|---|
نوع کود | مرحله کاربرد | مقدار مصرف در هر درخت |
NutrActive 27N 27-0-0 (28) Novacan special 27N stabil 27-0-0 +5MgO +0,2B Fertammon special 25-0-0 (28) + 0,5FeSO4 +0,5Zn Nutrammon solub. 34,5-0-0 Nitrocan special 27-0-0 +5MgO +0,2B |
لقاح با پانسمان بالا
(May – June) |
1 – 2 kg / Tree |
Complefert master 15-5-20 (20) +2MgO +TE Complefert magni-plus 14-7-14 (25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn Complefert extra 12-10-20 (20) +2MgO +TE Complefert special 12-8-17 (27) +2MgO +TE |
لقاح با پانسمان بالا
(Jul. – Aug.) |
1 – 2 kg / Tree |
* دوزهای ذکر شده نشانگر هستند. در مورد کوددهی محصولات ، باید توصیه کشاورزان محلی را در نظر گرفت.
حالت کوددهی
لقاح اولیه (February) |
در ابتدای میوه آرایی(May – June) | رشد میوه (July) |
|
---|---|---|---|
مرکبات | Complefert® Ωmega fert® NutrActive® |
NutrActive® Novacan stabil® Complefert® Fertammon® Nitrocan® – Nutrammon® |
Complefert® |
کودهای مرکبات
کودهای پایه و کاملاً پوشیده از کودهای Complefert
Complefert® special 12-8-17 (+27) +2MgO +TE
Complefert® blue-star 12-12-17 (+30) +2MgO +TE
Complefert® magni-plus 14-7-14 (+25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn
Complefert® master 15-5-20 (+20) +2MgO +TE
Complefert® magni-bor 20-5-10 (+18) +2MgO +0,5B
Complefert® multi-bor 20-6-12 (+13) +2MgO +0,5B
کودهای اساسی و برازنده NutrActive
NutrActive® special 12-12-17 (+30) +2MgO +TE
NutrActive® magni-plus 14-7-14 (+25) +4MgO +0,1Fe+ 0,1Zn
NutrActive® triple-S 15-15-15 (+25)
NutrActive® magni-bor 20-5-10 (+18) +2MgO +0,5B
NutrActive® multi-bor 20-6-12 (+13) +2MgO +0,5B
NutrActive® 27N 27-0-0 (+28)
کودهای اولیه Ω امگا بارور
Ωmega fert ® 14-8-18 (+30) +2MgO +TE
Ωmega fert ® 14-18-14 (+27)
کودهای پوشاننده بالا
NutrActive® 27N 27-0-0 (+28)
Novacan® special 27N stabil 27-0-0 +5MgO +0,2B
Fertammon ® special 25-0-0 (+28) + 0,5FeSO4 +0,5Zn
Nutrammon® solub. 34,5-0-0
Nitrocan ® special 27-0-0 +5MgO +0,2B
مزایای NutrActive در لقاح مرکبات
(پایه – لقاح بالا)
nutrition تغذیه طولانی مدت محصول با نیتروژن آهسته رهش
nutrition تغذیه کامل ، با توجه به نیاز محصول در هر مرحله رشد
● افزایش گلدهی و تنظیم میوه به دلیل تأمین هر دو شکل نیتروژن به درختان
losses حداقل تلفات ناشی از شستشو و بخار شدن
● بهبود جذب آب و مواد مغذی
sol حلالیت فسفر بالا ، تا 90 the ، برای تغذیه درختان در انواع خاک
● پتاسیم به شکل سولفات پتاسیم
● غنی سازی اضافی با گوگرد برای استفاده بهتر از نیتروژن و فسفر
توانایی اعمال کود اولیه فقط یک بار در اواسط زمستان ، اطمینان از بارندگی کافی برای حرکت فسفر و پتاسیم در خاک ، بدون اینکه خطر از دست دادن نیتروژن در اثر شستشو را داشته باشد
nutrition تغذیه تضمینی محصول در انواع خاک و همه شرایط آب و هوایی
مزایای Complefert در لقاح مرکبات
(پایه – لقاح بالا)
● با عناصر اولیه (Ν، Ρ، Κ،) و ثانویه (S، Mg) و همچنین عناصر کمیاب (Β، Ζn) ، آنها یک تغذیه یکپارچه برای محصول ، با تمام مواد مغذی لازم را فراهم می کنند
forms اشکال کاملاً قابل جذب از مواد مغذی و به نسبت تخصصی ، متناسب با نیازهای درختان مرکبات
content محتوای نیتروژن آمونیاک بالا ، برای تغذیه طولانی مدت محصول
util استفاده بهینه از مواد مغذی توسط محصول. ضرر و زیان حداقل
● پتاسیم به صورت سولفات پتاسیم ، برای عملکرد بالاتر و کیفیت بهتر
sol حلالیت فسفر بالا ، تا 90 ، برای تغذیه محصول در انواع خاک
nutrition تغذیه اضافی با گوگرد برای استفاده بهتر از عناصر نیتروژن ، فسفر و کمیاب