توضیحات
نیاز خاک
درخت زردآلو در خاکهای سبک ، عمیق ، نسبتاً حاصلخیز ، با زهکشی خوب و شوری کم ، رشد و تولید خوبی دارد.
خاک های سنگین آب را حفظ می کنند و تهویه خوبی ندارند ، بنابراین سیستم ریشه را خفه می کند و برای کشت درختان زردآلو نامناسب است. در خاكهای غنی از مواد آلی ، رشد رویشی به عنوان متناقض رشد میوه ، رشد تاخیری دیده می شود و از قابلیت ذخیره میوه پس از برداشت كاسته می شود.
با توجه به مشخصات شیمیایی خاک ، درختان زردآلو خاکهای خنثی با pH 7 – 7،5 و تأمین کافی کلسیم را ترجیح می دهند. خاکهای اسیدی برای کشت درختان زردآلو نامناسب هستند و تأثیر منفی بر بهره وری آنها دارند.
نیازهای تغذیه ای
هدف از کوددهی جایگزینی واحدهای کوددهی است که در حین برداشت و هرس برداشته می شوند و همچنین نیازهای محصول برای جوانه زدن ، گلدهی و تنظیم میوه را پوشش می دهند. نیاز سالیانه یک درخت به مواد مغذی به سن ، تنوع ، بازده مورد نظر و خاک و شرایط آب و هوایی هر منطقه بستگی دارد.
نیازهای غذایی سالانه در کیلوگرم در هکتار. | |||||
---|---|---|---|---|---|
نیتروژن (N) |
فسفر (P2O5) |
پتاسیم (K2O) |
کلسیم (CaO) |
منیزیم (MgO) |
|
140 – 180 | 70 – 120 | 120 – 180 | 170 – 220 | 30 – 50 |
مراحل مهم تغذیه ای
از خواب زمستانی تا شروع تورم جوانه (دسامبر – فوریه)
در ماه های زمستان ، درختان زردآلو – مانند همه درختان برگ ریز – خوابیده هستند. در طول این مدت ، درختان هیچگونه نیاز غذایی ندارند ، در حالی که غنچه های گل ساعات سرد مورد نیاز را جمع می کنند و رشد کامل می کنند. در ماه فوریه ، قبل از شستشو جوانه ها ، رشد و فعالیت قابل توجهی در سیستم ریشه وجود دارد که در آوریل به اوج خود می رسد و با جذب مقدار قابل توجهی آب و مواد مغذی همراه است.
تأمین مناسب با مواد مغذی مورد نیاز از اوایل زمستان برای درختان مهم است تا بتوانند گل دهند و رشد سریع رویشی و میوه ای داشته باشند.
● نیتروژن (Ν) به شکستن خواب درخت کمک می کند و جوانه زدن و گلدهی زودرس را تحریک می کند ، بنابراین منجر به افزایش عملکرد می شود.
● فسفر (Ρ) رشد و فعالیت ریشه ها را افزایش می دهد ، جذب مواد مغذی مورد نیاز برای گلدهی ، تنظیم میوه و رشد میوه را افزایش می دهد.
● پتاسیم (Κ) تعادل آب درخت را تنظیم می کند و در انتقال مواد ذخیره شده به جوانه ها نقش دارد.
وقتی نوبت به عناصر کمیاب می رسد ، بور (Β) و روی (Ζn) به برافروختگی جوانه ها ، تشکیل گل ها و افزایش گلدهی و تنظیم میوه کمک می کنند.
از تورم جوانه ها تا گلدهی کامل (فوریه – مارس)
در ماه فوریه ، با فعال شدن سیستم ریشه و جذب آب و مواد مغذی ، موادی که در فصل رشد قبلی در ریشه ها ، تنه و شاخه ها ذخیره شده بودند ، بسیج می شوند و به جوانه ها مهاجرت می کنند تا پوشش افزایش نیازهای گلدهی و تنظیم میوه.
در ابتدا جوانه های گل بزرگ می شوند و در اوایل ماه مه باز می شوند. سپس برگهای جدید ظاهر می شوند و طویل شدن شاخه ها آغاز می شود ، گلدهی در اواسط مارس و با شروع تشکیل میوه ها به پایان می رسد.
کفایت مواد مغذی در این مرحله تأثیر تعیین کننده ای در توسعه میوه و تولید سالانه دارد.
● نیتروژن (Ν) جوانه ها و گل ها را با پروتئین تأمین می کند و رشد برگ و همچنین لقاح و تنظیم میوه را تقویت می کند.
● فسفر (Ρ) انرژی لازم برای گلدهی و عناصر ساختاری میوه و رشد میوه را برای درخت فراهم می کند.
● پتاسیم (Κ) در میوه های تشکیل دهنده شروع به جمع شدن می کند و در روند رشد آنها شرکت می کند.
وقتی نوبت به عناصر کمیاب می رسد ، بور (Β) جوانه زنی گرده را افزایش می دهد و میزان میوه را افزایش می دهد ، در حالی که روی (Ζn) و آهن (آهن) برای تأمین نیازهای جوانه زنی لازم هستند.
از تنظیم میوه تا سخت شدن هسته (مارس – آوریل)
پس از اتمام روند گلدهی در حدود اواسط ماه مارس ، برگها کاملاً رشد کرده و به اندازه نهایی خود می رسند ، در حالی که اولین چرخه رشد با افزایش شاداب شاخه ها آغاز می شود. میوه در اواخر ماه مارس شروع به رشد می کند ، و در عین حال فعالیت بیشتری در سیستم ریشه وجود دارد تا نیازهای جوانه زدن و باردهی را پوشش دهد.
از این زمان تا اواسط آوریل دوره ای است که عمدتا بزرگ شدن بذرها و هسته میوه ها اتفاق می افتد. در اواسط ماه آوریل ، گودال سخت می شود ، سرعت رشد میوه ها کند می شود و اولین موج ریزش مشاهده می شود.
در این مرحله درختان از نظر مواد مغذی و آب نیاز زیادی دارند. نیاز آنها به نیتروژن (N) بسیار زیاد است و میزان جذب آن توسط درختان به حداکثر می رسد.
فسفر (Ρ) ، بور (B) و کلسیم (کلسیم) برای تنظیم میوه ، رشد میوه های جوان و تشکیل گودال مورد نیاز است. نیاز به پتاسیم (Κ) پس از گلدهی به تدریج افزایش می یابد و با رشد گیاهان و میوه ها تشدید می شود.
منیزیم (منیزیم) ، آهن (آهن) و روی (روی) باعث افزایش فعالیت فتوسنتزی برگها ، بهبود عرضه میوه ها و کاهش ریزش می شوند.
از رشد سریع میوه تا رسیدن (آوریل – مه)
از نیمه دوم آوریل تا اوایل ماه مه ، اندازه و وزن میوه ها با سرعت زیادی افزایش می یابد و آنها به 90٪ از اندازه نهایی خود می رسند. رسیدن میوه به دنبال آن شروع می شود ، با تغییر رنگ و اوج گرفتن در اواخر ماه مه ، زمانی که میوه ها ویژگی های ارگانولپتیک خود را به دست می آورند.
در این مرحله ، نیاز درختان به نیتروژن کمتر است (بر کیفیت و قابلیت نگهداری میوه تأثیر منفی می گذارد) و نیاز آنها به پتاسیم افزایش می یابد ، زیرا از برگها به میوه ها مهاجرت می کند و در تولید ذخیره سازی نقش دارد. مواد برای سال بعد.
عرضه محدود نیتروژن همراه با مقدار کافی پتاسیم باعث افزایش اندازه ، وزن ، رنگ و قندهای میوه می شود. کلسیم قابلیت ذخیره سازی آنها را بهبود می بخشد ، و همراه با بور باعث کاهش پارگی در هنگام رسیدن می شوند. فسفر در این مرحله بسیار قابل جذب است ، وزن ، رنگ و قدرت اتصال میوه ها را افزایش می دهد و به طور قابل توجهی در تمایز جوانه های گل برای تولید سال بعد نقش دارد.
پس از برداشت (ژوئن – نوامبر)
پس از برداشت ، شاخه ها تا اوایل ژوئیه رشد می کنند ، در حالی که تمایز جوانه های گل باعث می شود میوه سال بعد همزمان برگزار می شود. مواد مغذی تشکیل شده از برگها به تنه و ریشه ها به شکل کربوهیدرات و اسیدهای آمینه مهاجرت می کنند. این مواد برای شروع جوانه زدن و گلدهی بهار بعدی بسیار مهم است.
آبیاری ، همراه با تأمین مقدار مشخصی نیتروژن ، فرآیند کلیدی پس از برداشت برای رشد گیاهان ، تمایز جوانه ها ، انتقال آرام درختان به مرحله خواب و رشد قوی و باردهی سالم موارد زیر است. سال
لقاح اولیه
لقاح پایه برای اواخر زمستان ، قبل از فعال شدن سیستم ریشه ، انجام می شود تا مواد غذایی با بارندگی های زمستانی در خاک ادغام شوند. هدف این است که بلافاصله پس از گلدهی ، و حتی بعداً ، در هنگام رشد ساقه و میوه ، نیازهای بیشتر درختان را بپوشانیم.
عرضه در این مرحله به شرح زیر است:
2/3 ● مقدار کل نیتروژن مورد نیاز (Ν)
2 1/2 مقدار کل پتاسیم مورد نیاز (Κ)
2/3 پوند یا مقدار کامل فسفر (Ρ)
از آنجا که جذب مواد مغذی توسط سیستم ریشه در این مدت کند است ، نیتروژن موجود در کودهای پایه باید همیشه به شکل آمونیاک یا تثبیت شده استفاده شود ، به این ترتیب از شستشو جلوگیری شده و در هنگام گلدهی و رشد میوه ازت در دسترس درختان است.
بسته به نوع خاک و ویژگی ها ، استفاده از کودهای ترکیبی ویژه (Complefert) توصیه می شود ، زیرا آنها به طور کامل نیازهای درختان N ، P ، K ، Mg ، S و همچنین عناصر کمیاب لازم Β و Zn را تأمین می کنند. برای درختان ، مانند استفاده از کودهای تثبیت شده ترکیبی (NutrActive) ، که از نیتروژن محافظت می کند و نیازهای درختان را برای مدت طولانی پوشش می دهد.
کوددهی زردآلو | ||
---|---|---|
نوع کوددهی | مرحله کاربرد | مقدار مصرف در هر درخت |
NutrActive special 12-12-17 (30) +2MgO +TE NutrActive magni-plus 14-7-14 (25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn NutrActive triple-S 15-15-15 (25) NutrActive magni-bor 20-5-10 (18) +2MgO +0,5B NutrActive multii-bor 20-6-12 (13) +2MgO +0,5B Ωmega fert 14-8-18 (30) +2MgO +TE Ωmega fert 14-18-14 (27) Complefert special 12-8-17 (27) +2MgO +TE Complefert blue-star 12-12-17 (30) +2MgO +TE Complefert magni-plus 14-7-14 (25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn Complefert magni-bor 20-5-10 (18) +2MgO +0,5B Complefert multii-bor 20-6-12 (13) +2MgO +0,5B Organofert 12-12-12 (35) +10 O.Y. |
کوددهی اولیه
(Jan. – Feb.) |
2 – 4 kg |
* دوزهای ذکر شده نشانگر هستند. در مورد کوددهی محصولات ، باید توصیه کشاورزان محلی را در نظر گرفت.
لقاح با پانسمان بالا
لقاح پانسمان بالا (آوریل)
لقاح بالا نیازهای غذایی بالای درختان را به منظور افزایش اندازه و وزن میوه های آنها و همچنین تقویت ویژگی های کیفی آنها (رنگ ، قند) پوشش می دهد.
از اواخر ماه مارس تا اواسط آوریل ، در مرحله اولیه رشد میوه و پس از سرخ شدن کامل برگها و کند شدن رشد اولین شاخه ها – که در ماه مارس انجام می شود – صورت می گیرد ، به طوری که پوشش گیاهی بیش از حد به هزینه اندازه میوه تحریک نمی شود.
عرضه در این مرحله به شرح زیر است:
1/3 it ازت مورد نیاز (Ν)
2 2/3 باقی مانده پتاسیم مورد نیاز (K)
1/ 1/3 باقیمانده فسفر مورد نیاز (Ρ)
استفاده از کودهای نیتروژن دار – پتاسیک (Complefert) توصیه می شود ، زیرا همه مواد مغذی را به نسبت کاملاً متناسب با نیاز درختان تأمین می کنند و ویژگی های کمی و کیفی تولید را بهبود می بخشند.
لقاح بالا – تابستان (ژوئن – ژوئیه)
در تابستان ، مقدار نیتروژن (1/6 مقدار کامل) همراه با آبیاری ، ترجیحاً به شکل آمونیاک یا تثبیت شده ، تأمین می شود تا تمایز جوانه های گل را تقویت کند و تولید مواد ذخیره سازی را تقویت کند. رشد قوی و میوه دهی سالم را در سال بعد تضمین می کند. در این مرحله ، تأمین فسفر محلول در آب همراه با نیتروژن نشان داده شده است که در مورد تمایز جوانه های گل و شروع فصل رشد بعدی نتایج مثبتی ایجاد می کند.
کوددهی زردآلو | ||
---|---|---|
نوع کود | مرحله کاربرد | مقدار مصرف در هر درخت |
Complefert master 15-5-20 (20) +2MgO +TE Complefert extra 12-10-20 (20) +2MgO +TE Complefert special 12-8-17 (27) +2MgO +TE Complefert premium 8-12-18 (30) +2MgO +TE |
لقاح با پانسمان بالا
(May – June) |
1 – 2 kg |
NutrActive 27N 27-0-0 (28) NutrActive Boro-plus 26N 26-0-0 (27) +0,3B Fertammon special 25-0-0 (28) +0,5FeSO4 +0,5Zn Fertammon 26 26-0-0 (28) U-Flex 400 40-0-0 (14) Crystallin stabil 21-0-0 (60) |
لقاح تابستانی
(Jule) |
0,2 – 0,5 kg |
* دوزهای ذکر شده نشانگر هستند. در مورد کوددهی محصولات ، باید توصیه کشاورزان محلی را در نظر گرفت.
حالت کوددهی
Jan. – Feb |
Mar.-Apr. |
Jun.-Jul. |
|
---|---|---|---|
زردآلو | NutrActive® Ωmega fert® Complefert® Organofert |
Complefert® Fertammon® |
NutrActive® Fertammon® U-Flex |
کودهای زردآلو
کودهای پایه و عالی
Complefert® premium 8-12-18 (+30) +2MgO +TE
Complefert® special 12-8-17 (+27) +2MgO +TE
Complefert® blue-star 12-12-17 (+30) +2MgO +TE
Complefert® magni-plus 14-7-14 (+25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn
Complefert® master 15-5-20 (+20) +2MgO +TE
Complefert® magni-bor 20-5-10 (+18) +2MgO +0,5B
Complefert® multii-bor 20-6-12 (+13) +2MgO +0,5B
کودهای اساسی و برازنده NutrActive ®
NutrActive® special 12-12-17 (+30) +2MgO +TE
NutrActive® magni-plus 14-7-14 (+25) +4MgO +0,1Fe +0,1Zn
NutrActive® triple-S 15-15-15 (+25)
NutrActive® magni-bor 20-5-10 (+18) +2MgO +0,5B
NutrActive® multii-bor 20-6-12 (+13) +2MgO +0,5B
NutrActive® 27N 27-0-0 (+28)
NutrActive® Boro-plus 26N 26-0-0 (+27) +0,3B
کودهای اولیه بارور Ω امگا
Ωmega fert ® 14-8-18 (+30) +2MgO +TE
Ωmega fert ® 14-18-14 (+27)
کودهای پوشاننده بالا
NutrActive® 27N 27-0-0 (+28)
Nutractive ® Boro-plus 26Ν 26-0-0 (+27) +0,3B
Fertammon ® special 25-0-0 (+28) + 0,5FeSO4 +0,5Zn
Fertammon ® 26 26-0-0 (+28)
مزایای NutrActive در لقاح زردآلو
(پایه – لقاح بالا)
nutrition تغذیه طولانی مدت زردآلو ، با نیتروژن آزاد کند
nutrition تغذیه کامل ، با توجه به نیاز محصول در هر مرحله رشد
flow گلدهی و باروری بهتر به دلیل تأمین درختان با هر دو شکل نیتروژن
losses حداقل تلفات ناشی از شستشو و بخار شدن
● بهبود جذب آب و مواد مغذی
sol حلالیت فسفر بالا ، تا 90 ، برای تغذیه محصول در انواع خاک
● انعطاف پذیری در مورد زمان استفاده ، و تأمین نیتروژن تضمینی در هر شرایط آب و هوایی
توانایی اعمال کود اولیه فقط یک بار در اواسط زمستان ، اطمینان از بارندگی کافی برای حرکت P و K در خاک بدون ایجاد خطر از دست دادن نیتروژن به دلیل شستشو
● صرفه جویی در انرژی و هزینه ، به دلیل تعداد کمتری از کاربردها و مقدار کمتری کود
مزایای Complefert در لقاح زردآلو
(پایه – لقاح بالا)
● با عناصر اولیه (Ν، Ρ، Κ،) و ثانویه (S، Mg) و همچنین عناصر کمیاب (Β، Ζn) ، آنها یک تغذیه کامل برای زردآلو ، با تمام مواد مغذی لازم فراهم می کنند
forms اشکال کاملاً قابل جذب از مواد مغذی و به نسبت تخصصی ، متناسب با نیاز درختان
● محتوای نیتروژن آمونیاک بالا ، برای تغذیه طولانی مدت و برآورده سازی نیازهای محصول
● پتاسیم به صورت سولفات پتاسیم ، برای عملکرد بالاتر و کیفیت بهتر
sol حلالیت فسفر بالا ، تا 90 ، برای تغذیه محصول در انواع خاک
nutrition تغذیه اضافی با گوگرد برای استفاده بهتر از عناصر نیتروژن و کمیاب